P1178 LAFAUT Veurne app3 2 terras HR 20191219 web
nieuws - 21.09.2021

Onze stylisten tippen: 365 dagen genot van je terras

Niets heerlijker dan op een slome zomeravond te blijven plakken in de tuin en te keuvelen over dagdagelijkse dingen. Wat als je dat vrije buitengevoel ook de komende maanden kon opzoeken? We zetten enkele ideeën op een rij die aangenaam vertoeven in je tuin of op je terras het hele jaar mogelijk maken.

Zalig wegzakken

De basis voor een terras waar je nooit meer weg wil? Een cosy zitruimte waar je zalig kan wegzakken in een beanbag of loungezetel vol zachte kussens en plaids. Ook helemaal hip zijn ovalen hangstoelen in gevlochten materialen zoals rotan om lekker te cocoonen. Creëer en plus extra comfort voor je voeten met een buitenkleed in ware bohemianstijl.

Tip: Investeer in spullen die je binnen en buiten kan gebruiken, zoals weerbestendige kussens en vloerkleden.


Terras rattanegg2

Keep it warm

Na een warme zomerdag in T-shirt buiten kunnen zitten is een luxe, maar in de herfst of winter is dat minder evident. Gelukkig bestaan er verschillende opties voor terrasverwarming die voorkomen dat je verkleumt van de kou omdat je even een frisse neus wil halen. Ga voor authentieke kampeervibes met een vuurkorf of kies voor een stijlvolle tuinkachel met schoorsteen als je liever niet te veel rookgeur hebt. Die laatste is eveneens geschikt voor overdekte terrassen.

Ook klassieke terrasheaters op gas of elektriciteit zijn ideale metgezellen voor een winterbarbecue. Tegenwoordig vind je ze in alle maten en vormen en met verschillende vermogensstanden om de warmte precies af te stellen.

Heatsail dome 1

Tip: Een praktische hulp en designpareltje in één: deze Dome-staanlamp van Heatsail verlicht én verwarmt je terras!

Verlicht je (tuin)pad

Vanaf november begint het al vroeg te duisteren. Drink je graag met je partner een slaapmutsje op je terras of nodig je gasten uit voor een winters tuinfeest? Dan is het natuurlijk aangenamer als je elkaar tijdens het kletsen ook ziet zitten. Met een decoratief lichtsnoer, lampionnen of kaarslicht zorg je voor de sfeer. Daarnaast is er heel wat functionele tuinverlichting zoals lichtpaaltjes en grondspots die je gericht plaatst om bijvoorbeeld je tuinpad te verduidelijken of bepaalde struiken in de kijker te zetten. Wil je meteen veel en helder licht, dan zijn schijnwerpers een goede keuze.

Verdwaal je in het eindeloze verlichtingsaanbod? Een tuinarchitect of lichtadviseur kan je helpen bij het opmaken van een optimaal lichtplan voor jouw tuin.

Terras verlichting

Groen in elk seizoen

Een beetje kleur is altijd fijn, zeker tijdens de koudere maanden. Denk daarom bij de aanplanting van je tuin of terras ook aan plantsoorten die ’s winters niet verdorren. Groenblijvende planten laten de seizoenen voor wat ze zijn en doen gewoon hun ding, een attitude we love! Ze behouden hun bladeren en kleur, zijn bestand tegen vrieskou en bloeien opnieuw in de lente of zomer. Door bloempotten op verschillende niveaus te plaatsen bevorder je bovendien het privacygevoel.

Bekende voorbeelden van winterharde struiken zijn de Rododendron en de glansmispel met zijn opvallende rode bladeren. De anjer en de kerstroos zijn dan weer mooie potplanten die zonder moeite overwinteren. Stop ze in een moderne metalen plantenbak, die meteen een eye-catcher vormt op je terras!

87 1695

Wist je dat wij jouw toekomstige thuis tot in de puntjes afwerken? Maak kennis met de interieurpakketten van Interiors by Karolien en verhuis binnenkort zonder zorgen!

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop