5 tips om meer energie te besparen in huis - Karolien Lafaut
nieuws - 15.03.2022

5 tips om meer energie te besparen in huis

Energie besparen is altijd voordelig en relevant, maar nu meer dan ooit tevoren een hot topic. Met het oog op Earth Day waarbij we gezamenlijk een uur lang de lichten doven op 22 april, geven wij je enkele tips mee om het hele jaar door zuinig om te springen met energie.

#1 Let op met sluipverbruik

Wasda? Sluipverbruik is wanneer je elektronische apparaten energie verbruiken, zelfs wanneer je ze niet gebruikt. Denk maar aan je tv die ’s nachts op stand-by blijft staan of de oplader van je gsm die in het stopcontact blijft zitten. Maak de switch en schakel je toestellen volledig uit als je ze niet nodig hebt.

#2 Investeer in energiezuinige apparaten

Het is inderdaad bewonderenswaardig als je wasmachine of diepvries al meer dan twintig jaar dienst doet, maar bedenk wel dat die oudere modellen vaak niet kunnen toppen aan de energiezuinige optimalisaties van de nieuwere exemplaren op de markt. Zoek dus eens uit of het nuttig kan zijn om de overschakeling naar een moderner toestel te maken.

#3 Isoleer je woning

In België krijgen we er maar niet genoeg van: isoleren, dubbele beglazing… en met reden! Een goed geïsoleerde woning verlaagt je energiefactuur aanzienlijk: tot wel 25%! Uiteraard zorgen wij er bij al onze projecten voor dat de BEN-normen behaald worden om die besparingen verder in de hand te werken.

3746003149000003782

#4 Verbruik minder water

Deze ken je, maar wat hebben je energie- en waterverbruik met elkaar gemeen? Da’s een makkelijke, want al het warme water dat je gebruikt, moet ook opgewarmd worden, en dat verbruikt energie. Gebruik dus minder en kouder water door bijvoorbeeld op 30° te wassen in plaats van op 40°, en op 60° in plaats van op 90° voor de witte was.

#5 Vergelijk energieleveranciers

Niet meteen een taakje waar je met plezier een zondagnamiddag voor uittrekt, maar op lange termijn biedt energieleveranciers met elkaar vergelijken wel heel wat voordelen. Ga dus even na of jouw huidige energieleverancier nog steeds het best aan jouw specifieke noden beantwoordt, en maak indien nodig de overstap naar een andere leverancier.

Bonustips!

Wil je nog enkele bonustips uit grootmoeders boek? Wij hebben er in overvloed! Gebruik niet meer water dan je nodig hebt om pasta of aardappelen te koken, gebruik de kleinere kookplaten waar mogelijk om geen warmte verloren te laten gaan, gooi niet zomaar alles blindelings in de droogkast als buiten de zon schijnt, prop de koelkast niet overvol en verwijder zoveel mogelijk verpakkingen, zet de thermostaat lager of af in de zomer, en ga zo maar door!

Smaken onze energiezuinige nieuwbouwprojecten naar meer en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop