Interieurtrends 2021 Karolien Lafaut
nieuws - 05.05.2021

Dé interieurtrends van het moment

Kan jij ook uren spenderen aan inrichting en decoratie of zoek je ideeën om je interieur een frisse toets te geven? We inspireren je graag! Van organische speelsheid tot cottage romantiek: dit zijn de meest opvallende trends van 2021 volgens onze interieurspecialisten!

Interieurtrends 2021 Aardetinten Karolien Lafaut

1. Aardetinten

Aardetinten zijn alomtegenwoordig in de interieurwereld. Het is dan ook niet verrassend dat Levis het taupeachtige "Brave Ground" tot dé kleur van het jaar verkoos. "De combinatie van neutrals met diepere bruin- en oranjetonen zorgt voor een gebalanceerd kleurenpalet", tipt Karolien. "Werk bijvoorbeeld een beige zetel af met kussens in terracotta voor een rustgevend en tijdloos geheel."

Terracotta en koper, net als salie- en dennengroen zijn populaire kleuren om een vleugje warmte toe te voegen aan je interieur. Ondanks hun unieke karakter zijn ze makkelijk te mixen en matchen met fellere nuances zoals kobaltblauw of okergeel.

Interieurtrends 2021 Organische vormen Karolien Lafaut

2. Organische vormen

Strak, strakker, strakst? Da's vandaag geen must meer in een modern interieur. Om dynamiek te creëren, worden afgeronde lijnen geïntegreerd in een strakke inrichting. De organische trend uit zich onder meer in asymmetrische spiegels, ovalen eettafels en wabi sabi artwork. Minimalistisch meubilair in afwisseling met dergelijke vloeiende vormen leveren een zachte en speelse uitstraling op.

Interieurtrends 2021 Natuurlijke materialen Karolien Lafaut

3. Natuurlijk materiaalgebruik

Niet alleen wat kleuren betreft, grijpen we terug naar de natuur. Interieurs worden volop gevuld met natuurlijke materialen die het buitengevoel naar binnenbrengen. Interieurarchitecte Lien: "Naast klassiek hout zien we veel spullen in bamboe en riet opduiken, van spiegels tot toffe opbergers. Het materiaal du moment is ongetwijfeld rotan: de tropische liaansoort is helemaal terug uit de jaren 70 en wordt verwerkt in allerlei gevlochten accessoires en meubilair."

Vlechtwerk is ook hip in zitmeubilair. Kuipstoeltjes maken plaats voor verfijndere ontwerpen zoals Wegners eikenhouten wishbone chairs, afgewerkt met een zitting in naturel papierkoord. Vervolledig het plaatje met geweven rieten manden, houten geurstokjes en bamboe placemats voor een op en top exotische sfeer.

Hou je van de schapenwollenlook? Zachte materialen zoals vachtjes, fluffy kussens, plaids of zelfs gordijnen van wolvilt combineren prachtig met houten meubilair en suggereren een Scandinavische huiselijkheid in je interieur.

Interieurtrends 2021 Pops of colour Karolien Lafaut

4. Pops of colour

Voor wie het allemaal wat gewaagder mag, hebben we goed nieuws! Naast natuurlijke tinten zijn opvallende kleuren en motieven eveneens trending. Weliswaar in gedoseerde vorm: knallende accenten brengen sobere interieurs op subtiele wijze tot leven. Wat dacht je van een gele zitbank als statement piece of een kleurrijk schilderij aan de muur? Door middel van vrolijke accessoires zoals vazen, tafellampen, kaarshouders en kussens verkrijg je eveneens het popping effect.

Ga je liever aan de slag met een tof patroon? Plaats een geprint behangpapiertje tegen de muur als blikvanger of werk met een sprekend materiaal zoals marmer of gespikkelde terrazzo voor je wandtegels of keukenwerkblad. Mixen mag: durvers plaatsen bijvoorbeeld gestreepte zetels bij een tapijt in dambordruitjes.

Modelappartement Hof ter Walle Roeselare - Interiors by Karolien
Modelappartement Hof ter Walle, Roeselare

5. Duurzaam duurt langer

Anno 2021 kunnen we er niet meer omheen: bewuster leven is ieders verantwoordelijkheid. Dat vertaalt zich ook in hoe we wonen. Nieuwe materialen worden toegepast voor het vervaardigen van meubilair zoals gerecycleerd hout en bio plastic. Nog duurzamer is het recupereren en opfrissen van vintage en tweedehandsmeubels. Daarmee ben je mild voor het milieu en maak je je interieur meteen een stukje unieker.

Je woning transformeren tot een urban jungle? "Go for it", bevestigt Lien. "Groene kamerplanten passen perfect in het kader van duurzaamheid. Ze zuiveren de lucht en brengen extra kleur en energie in huis."

Interieurtrends 2021 Cottagecore Karolien Lafaut

6. Cottagecore

Beeld je in: een huisje op het platteland, schaapjes in de tuin en een fluitketel op de kachel. Die eenvoudige setting is waar de cottage lifestyle om draait. Rustieke materialen, bijvoorbeeld smeedijzer of ruwe baksteen, in combinatie met florale prints roepen een gevoel van authenticiteit en rust op. De stijl komt helemaal tot zijn recht dankzij landelijke details in de afwerking van het interieur, denk aan lambriseringen en houten balken. Door gebruik te maken van zachte basiskleuren en massief houten meubilair wordt de gezellige sfeer nog meer onderstreept.

Jouw nieuwe woning volledig laten inrichten volgens je favoriete trends? Ontdek de interieurpakketten van Interiors by Karolien of kies voor een interieur op maat en verhuis zonder zorgen.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop