32170 INT S1
nieuws - 20.06.2022

Duurzaam wonen in Langemark? Welkom in Residentie Kasteelvijver

Aan de rand van het Vijverpark in Langemark bouwen we 31 eigentijdse appartementen, verdeeld over twee architecturale gebouwen. Naast een natuurrijke omgeving pakt residentie Kasteelvijver uit met tal van duurzame troeven: een overzicht!

Residentie Kasteelvijver nestelt zich op een geschiedenisrijk domein, dat in de jaren 1800 de achtertuin vormde voor de graven en gravinnen van het voormalige Kasteel Cotteau de Patin. Intussen is het Vijverpark al meer dan zeventig jaar in handen van de gemeente Langemark-Poelkapelle en werd het sfeervol aangeplant met streekeigen groen.

Die natuurlijke context vormt binnenkort het decor voor 31 appartementen en penthouses met oppervlaktes tot 125 m²⁠. “We zetten voluit in op wooncomfort met zuidgerichte leefterrassen, een ruime ondergrondse parking, berging en fietsenstalling, en een praktische ligging op nog geen vijf minuten wandelen van het centrum”, benadrukt Karolien Lafaut.

Natuurlijke energiebronnen

Daarnaast is residentie Kasteelvijver een toonbeeld van duurzaamheid. De installatie van vloerverwarming in combinatie met individuele warmtepompen garandeert een laag E-peil. Daardoor hoef je als eigenaar gedurende vijf jaar geen onroerende voorheffing te betalen: de Vlaamse overheid kent dit voordeel automatisch toe aan kopers van nieuwbouwprojecten die uiterst energiezuinig zijn.

“We plaatsen ook zonnepanelen op het dak zodat de bewoners enkel natuurlijke energiebronnen hoeven aan te wenden”, geeft projectleider Joachim Fovel mee. Verder zorgen groendaken voor een maximale infiltratie van het hemelwater en stimulatie van de biodiversiteit. “Bovendien werken zonnepanelen en groendaken beter als je ze combineert: bij warme temperaturen behalen zonnepanelen op groendaken een hoger rendement.”

We plaatsen zonnepanelen in combinatie met groendaken voor een verhoogd rendement.

Projectleider Joachim Fovel

Residentie Kasteelvijver Karolien Lafaut 3

Maximale groenbeleving met respect voor de natuur

Het karakteristieke ontwerp van residentie Kasteelvijver werd uitgedacht door Thibault Verfaillie en Kevin Van Hauwaert van V2-Architecten. Ze benaderden de site met respect voor de omgeving. “We wilden zo weinig mogelijk aan groen inboeten. Daarom kozen we bewust voor een ondergrondse parking, die de omliggende natuur niet verstoort”, aldus Kevin Van Hauwaert.

“De leefruimtes en terrassen richtten we naar de vijver- en parkzijde voor een maximale groenbeleving, aangemoedigd door het gebruik van grote raampartijen.” Om oververhitting tegen te gaan, worden de appartementen voorzien van zonwerende beglazing terwijl de welbedachte gevelstructuur voldoende schaduw op de terrassen verzekert.

Kom jij binnenkort thuis in Kasteelvijver?

Bekijk hier alle info over het project of maak een afspraak met verkoopverantwoordelijke Hélène via helene@karolienlafaut.be of +32 499 88 10 37.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop