Karolien Lafaut Interieurtrends Maison Objet kleur
nieuws - 04.02.2020

Gespot op Maison & Objet: interieurtrends 2020

Hoe meer kleur, hoe liever

Zin om meer kleur in huis te brengen? Dan ben je dit jaar helemaal on trend! Waar de voorbije jaren muren en meubels in witte tinten waren gehuld, ligt de focus nu duidelijk op sterke, warme en opvallende kleuren. En dat het hele jaar door: ook de herfst en de winter zullen gekleurd worden door uitgesproken tinten. Daarnaast neemt diepbruin veelal de plaats in van zwart.

Tijd dus om verfborstels boven te halen en de muren een kleurrijk laagje te geven. Is dit voor jou een brug te ver? Hou de basis dan sober en pimp jouw interieur door kleurrijke kussens en grote gekleurde vazen te integreren. Kleur geeft objecten en materialen meer dimensie en maakt je instant happy, toch?

PHOTO 2020 01 21 09 01 29

Handgemaakte accessoires met een verhaal

De lijn tussen kunst en design vervaagt waardoor handgemaakte of artisanaal ogende objecten een opmerkelijke hoofdrol zullen spelen in ons interieur. Van keramiek die groeit in de handen van de makers tot glazen vazen en stolpen die in een klein atelier geblazen zijn: het gaat om objecten die stuk voor stuk een eigen verhaal vertellen en met liefde en vakmanschap gemaakt zijn.

Karolien Lafaut Interieurtrends Maison Objet objecten

All that glitters ain't gold

En toch is 2020 het jaar waarin alles blinkt en overdaad duidelijk niet langer schaadt. De minimalistische stijl is wat over zijn hoogtepunt heen: dit jaar combineren we extravagante meubels en unieke accessoires. Onze interieurs zullen gekenmerkt worden door bijzondere vormen, rijkelijke materialen, complexe patronen en een veelheid aan kleur. Een eclectisch allegaartje dus. We vinden in deze trend alvast heel wat inspiratie voor het moderne MILA-interieurpakket van Interiors by Karolien.

Karolien Lafaut Interieurtrends Maison Objet eclectisch

Power to the flower

Niet alleen de grens tussen en kunst en design vervaagt maar ook die tussen design en natuur. Biofilie betekent ‘liefde voor de natuur’ en is een van de interieurtrends voor 2020. Een flinke portie flora past ook binnen het eclectische verhaal en de grote bossen van kleurrijke, gedroogde bloemen die in 2019 furore maakten, blijven ook in 2020 overeind. Combineer met bloemen en planten in alle formaten voor een jungle-effect en creëer een gevoel van gezelligheid én een gezond binnenklimaat.

9dc723b5 bbb6 4db6 8f94 2211b301aee0

Landelijk meets minimalistisch

Goed nieuws voor wie momenteel een minimalistisch interieur heeft en daar eigenlijk niet al te veel wil aan veranderen. De laatste trend combineert elementen van minimalisme met een landelijke sfeer. Binnen deze uitgepuurde, landelijke stijl wordt er dit jaar veel belang gehecht aan interessante texturen en objecten die gemaakt zijn van materialen met een lage milieu-impact. Denk bijvoorbeeld aan een muur met een textuurfinish in tinten die geïnspireerd zijn door de natuur zoals indigo, taupe en kleitinten. De combinatie met het groen van hierboven staat in schril contrast met de flamboyante stijl en zo blijkt dat 2020 dus voor ieder wat wils in petto heeft.

Karolien Lafaut Interieurtrends Maison Objet landelijk

Benieuwd naar meer interieurtrends? Wij delen regelmatig nieuwe trends en interieurtips op Facebook en Instagram dus volg zeker onze pagina's om op de hoogte te blijven!

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop