Laptop computer on brown wooden desk 1263558
nieuws - 25.04.2020

Hoe wij thuiswerk productief en plezant houden: onze tips!

Eerlijk? Wij hadden niet zo’n zin in dat verplichte thuiswerk. Op kantoor heerst een goeie drive en we leggen elkaar met de nodige humor geregeld het vuur aan de schenen. Dat zou thuis wel eens kunnen tegenvallen, dachten we. En hoewel het niet elke dag rozengeur en maneschijn is, slagen we er wonderwel in om Karolien Lafaut ook vanuit onze home offices draaiende te houden zonder zelf door te draaien. Benieuwd hoe we dat doen? Zet je eventjes achter je homedesk, en ontdek onze best practices!

#1 Planning is key

Voor Charlotte begint alles met een goede en realistische planning. “Ik volg mijn planning niet slaafs, wat ook niet kan met kids in huis, maar zo heb ik wel een basis om op terug te vallen. Ik heb intussen ook geleerd om mijn planning niet even vol te zetten als op kantoor: enkele persoonlijke doelen per dag en per week met voldoende speling voor last minute to do’s will do the trick. Zo kan ik op het einde van de dag een volledig afgewerkte to do list afvinken in plaats van de helft van mijn to do’s naar de volgende dag te moeten verschuiven, wat toch alleen maar contraproductief werkt.”

52f88cde 80b1 47d3 97da 563f5b56d550 002

#2 Zen home office

Planning is één zaak, maar waar ga je werken in huis met man/vrouw, kids en hond/kat in de buurt? Niet iedereen heeft immers een aparte bureauruimte en moet zich behelpen met een plaatsje aan de keuken- of livingtafel. Waar je jouw home office ook installeert, dit zijn alvast de essentials van Hélène voor een geslaagde home office:

  • Zorg voor een voorraad snacks en een grote waterfles, zo loop je niet voortdurend weg en weer;
  • Een leuke plant naast je bureau is niet alleen mooi, maar zuivert ook de lucht. En dat is dan weer goed voor de productiviteit;
  • Een geurkaars oogt mooi en werkt rustgevend;
  • Een toffe gezinsfoto op mijn geïmproviseerde bureau maakt het net iets gezelliger;
  • En een foto van de collega's op een koffiemok maakt het plaatje compleet! ;-)
Corona home office karolien lafaut beeld helene

#3 Hou werk en privé zoveel mogelijk gescheiden

Voor Lien is de vervaagde norm tussen werk en privé de grootste valkuil van thuiswerk. “Ik hou mij zo goed mogelijk aan de normale dagstructuur. Op die manier vermijd ik om ‘snel’ nog even een klusje of een boodschap te doen terwijl ik normaal aan het werk zou zijn, want dat zijn echte tijdvreters. Het helpt ook om mij beter te concentreren en op het einde van de dag mijn werkdag echt te kunnen afsluiten.”

#4 Laat je inspireren tijdens een korte break

Work, work, work… Maar Karolien raadt aan om toch regelmatig een korte break te nemen. “Eens ik op dreef ben, kan ik het werk moeilijk loslaten en ga ik uren door. In normale omstandigheden ben ik voortdurend onderweg en op kantoor loop ik vaak rond om met het team te overleggen. Ik ben het dus niet gewoon om urenlang stil te zitten aan mijn bureau. Hoewel wij natuurlijk nog steeds onze werven van dichtbij opvolgen, ben ik toch meer aan mijn bureau gekluisterd dan anders en let ik er dus op om af en toe een extra wandelingetje te doen. Da’s niet alleen gezond en ontspannend, maar werkt ook vaak inspirerend! Corona of niet, we blijven ons focussen op de toekomst.”

Duinkerkelaan c09 r04 RGB llores 3

In een notendop: richt je home office praktisch en gezellig in, stel een realistische planning op en vergeet niet om af en toe te bewegen. Zo heb je alle tools in huis voor een productieve working from home.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop