LAFAUT Merelbeke Hundelgemsesteenweg 45 47 49 wood
nieuws - 01.12.2023

In Residentie Damarin vind je het beste van twee werelden

Waar ooit een textielfabriek was gevestigd, ziet de gelijknamige Residentie Damarin het levenslicht. Op de gulden middenweg tussen Merelbeke en Gent vind je de ideale combinatie van een familievriendelijke omgeving en het bruisende stadsleven. Met zijn 19 moderne appartementen, waarvan 2 penthouses, beschikt dit project over een breed aanbod voor een veelzijdig publiek.

Uiteenlopende bereikbaarheid

Merelbeke vormt de ideale uitvalsbasis voor stadsmensen die graag genieten van meer bewegingsruimte. Op tien minuten van het levendige Gent profiteer je er van het beste van twee werelden. Zo is het hoger gelegen gedeelte van de gemeente eerder stedelijk, terwijl je zuidelijker verschillende bossen en parken vindt. Wanneer je dan toch eens de sfeer van het stadsleven wil opsnuiven, is het ritje met de wagen of de fiets een kleine moeite.

Gelegen langs de Hundelgemsesteenweg, een belangrijke invalsweg op de verbinding Gent-Merelbeke, zijn winkels, horeca, onderwijsinstellingen en sportfaciliteiten eenvoudig te bereiken. Daarnaast ligt het station van Merelbeke op wandelafstand en beland je met de wagen meteen op de R4, E17 of E40, waardoor de rest van het land ook dichterbij komt te liggen.

Privacy en dynamiek

Voor de architectuur, naar een ontwerp van Berkein Architects, wordt dankzij de horizontale architectuur met grote raampartijen voluit de kaart van licht en ruimte getrokken. “De residentie valt op binnen de stedelijke context waarin lange, smalle ramen het ruimtebeeld vullen. Wij deden net het omgekeerde door plafondhoge en kamerbrede ramen te voorzien, die overlopen in een zonneterras of privétuin”, vertelt zaakvoerder-architect Geert Berkein. Daarnaast werd in het ontwerp rekening gehouden met de privacy van de bewoners. Zo zitten de tuinen geborgen in het groen achteraan het project, terwijl de terrassen op de verdiepingen uitkijken op de Hundelgemsesteenweg.

“De speelse gevel geeft elk appartement zijn eigenheid”

Architect Geert Berkein

Verder dragen het materiaalgebruik en de architecturale keuzes bij aan het karakter van Residentie Damarin. “Door de afwijkende vloerplaten en niveaus zijn de appartementen herkenbaar en oogt het geheel niet als een monotoon blok. Verder vormen de sobere grijze baksteen, het zwarte schrijnwerk, de donkere glaswanden tussen de terrassen en de houten gevelbekleding samen een dynamisch contrast.”

Zithoek

Een ruim en hedendaags aanbod

De vele voordelen van de ligging en de architectuur komen samen in elk van de 19 appartementen. Geïnteresseerden hebben de keuze tussen een appartement met één of twee slaapkamer(s) en een terras of privétuin, of een penthouse met ruim terras op de derde verdieping. De bewoonbare oppervlaktes variëren van 62 tot 120 m² en bevatten privatieve ruimtes, een lichtrijke woonkamer, open keuken, ruime badkamer, apart toilet en bergruimte, en optionele bergingen en autostaanplaatsen in de ondergrondse kelder.

De combinatie van geothermie, individuele warmtepompen, vloerverwarming en zonnepanelen zorgt in Residentie Damarin voor een aangename en energiezuinige warmteverdeling. Het woonproject voldoet aan de strenge isolatienormen en voorziet een ventilatiesysteem D. Zo behaalt het project een E-peil van E30, dat de eerste vijf jaar recht geeft op een volledige vrijstelling van onroerende voorheffing.

Betreed de gulden middenweg in Residentie Damarin!

Wil je graag meer weten over dit veelzijdige woonproject? Bekijk hier alle info of contacteer ons.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop