P1461 B 2017 07 13
nieuws - 17.02.2020

Ingelgoed - in gesprek met burgemeester Kurt Windels

Residentie Ingelgoed geeft een nieuw elan aan de stationsbuurt van ingelmunster

Wie regelmatig in Ingelmunster vertoeft, ziet de gemeente stapsgewijs veranderen. De dorpskern werd al volledig vernieuwd en momenteel werkt men volop aan de nieuwe Dorpsbrug. Intussen bouwen wij ook aan residentie Ingelgoed, een project met 27 appartementen en een handelsruimte die samen met de aanleg van nieuwe wegenis en brede voetpaden van de stationsbuurt een bruisende leefomgeving zullen maken. Wat mogen de toekomstige bewoners verwachten van hun toekomstige thuis in Ingelgoed? Daarover hadden wij een aangenaam gesprek met burgemeester Kurt Windels in ons magazine Live First Class.

"Ingelgoed geniet van een topligging
in een doodlopende straat
aan het water met prachtige fietspaden
naar Kortrijk, Izegem en Roeselare."

P1461 R 2017 07 11

Fijn dat je even tijd kon vrijmaken voor ons. Ingelmunster krijgt een make-over, maar wat zal precies de impact op de bewoners zijn?

“De dorpskernvernieuwing in Ingelmunster verloopt in drie fases: in eerste instantie werd het centrum heraangelegd en daarna zijn we gestart met de bouw van de nieuwe Dorpsbrug. Deze werken zullen in het voorjaar van 2020 afgerond zijn. Daarna volgt de vernieuwing van de stationsomgeving. In een recent verleden was dit een befaamde uitgaansbuurt, maar nu dringt een opfrissing zich op. Daarom plannen we de aanleg van nieuwe wegenis en brede voetpaden met plaats voor terrasjes. Op die manier wordt de stationsbuurt een tweede levendige kern in Ingelmunster.”

De nieuwe Dorpsbrug zal het uitzicht op de omgeving voor een stuk hertekenen. Wat betekent de vernieuwing van de brug voor Ingelmunster?

“Het grote voordeel van de nieuwe constructie is de lagere hellingsgraad, waardoor de verbinding tussen de twee delen van Ingelmunster gemakkelijker wordt. Daarnaast wordt het een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers, want de fiets- en voetpaden zullen afgescheiden zijn van de andere rijvakken. Zo kan iedereen op een comfortabele manier van de ene naar de andere kant. Los daarvan is de Dorpsbrug ook een architecturaal hoogstandje, zowel op vlak van ontwerp als constructie. We zijn dan ook dankbaar dat de Vlaamse Waterweg op ons advies toparchitect Laurent Ney onder de arm heeft genomen.”

P1421 dorpsbrug ingelmunster zicht 05 2017 01 19

Hoe past Ingelgoed volgens jou in het plaatje van de vernieuwingen in de stationsbuurt?

“Het woningpatrimonium aan de kant van het station is niet allemaal van degelijke kwaliteit. Stap voor stap merken we evenwel dat de interesse groeit, wat een kettingeffect in de goeie zin van het woord veroorzaakt. Onze visie op de stationsbuurt is mooie, moderne architectuur met daarin kwaliteitsvolle woongelegenheden. Op de benedenverdieping streven we naar commerciële ruimtes die kunnen dienen voor handel of horeca. Op die manier kunnen we van de stationsbuurt een aantrekkelijke buurt maken waarmee de levendigheid van weleer kan terugkeren.”

Wat betekent de komst van een project als Ingelgoed voor Ingelmunster?

“Ingelgoed is een vrij uniek project en bovendien het hoogste gebouw aan de kant van het station. Wanneer de volledige omgevingsaanleg klaar zal zijn, wordt dit een toplocatie om te wonen: een doodlopende straat die uitgeeft op het water, prachtige fietsverbindingen naar Kortijk, Izegem en Roeselare én het station op 50 meter.”

"Ingelmunster heeft
de dynamiek van een klein stadje,
met de gemoedelijkheid
van een gemeente."

P1461 E 2017 06 29

Wat maakt Ingelmunster bijzonder om te wonen?

“Ingelmunster kent een hoge bevolkingsdichtheid. We leven met veel mensen op een relatief kleine oppervlakte. Het grote voordeel is dat Ingelmunster maar 1 kerktoren heeft. Geen deelgemeentes, wel 11 000 Ingelmunsternaren. Doordat we allemaal relatief dicht bij elkaar wonen, creëert dit een bepaalde dynamiek. Wedstrijden van de Rode Duivels op het WK of EK zenden wij bijvoorbeeld altijd uit op een groot scherm op de Markt.

Dat brengt enorm veel mensen bij elkaar. Ganse straten zakken, meestal te voet of met de fiets, samen naar het centrum af. Op die momenten besef je hoe zalig wonen het is in onze gemeente. We hebben de dynamiek van een klein stadje, maar de gemoedelijkheid van een gemeente.”

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop