P1178 LAFAUT Brugsesteenweg Veurne CAM B HR 20190916 1
nieuws - 05.11.2019

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed: hoe maak je de juiste keuze?

Over investeren in vastgoed wordt heel wat geschreven. Niemand weet hoe de vastgoedprijzen in de toekomst zullen evolueren, maar het staat als een paal boven water dat een nieuwbouwappartement de voorbije 15 jaar een veilige investering is gebleken. In Live First Class, het lifestyle magazine van Karolien Lafaut, geeft verkoopverantwoordelijke Hélène Dobbels onze visie op investeren in vastgoed.

Hires Lafaut  Dsc5782

Hélène Dobbels: “Doorgaans wordt het rendement op een appartement berekend op basis van de totale aankoopprijs. Hierbij deel je de jaarlijkse huuropbrengsten door de volledige aankoopprijs, waarbij je één maand huur aftrekt voor eventuele kosten. Dat is de meest eenvoudige manier om het rendement te berekenen, maar staat als een cijfer op zich en biedt weinig vergelijkingsmogelijkheden.

Om een transparante vergelijking te kunnen maken tussen een belegging in een bankproduct en een investering in vastgoed, hanteren wij een meer uitgepuurde berekening van het rendement. We delen het bedrag van de jaarlijkse huurprijs, verminderd met de interesten op je financiering, door jouw eigen inbreng. Zo zie je perfect het verschil tussen de opbrengst op jouw kapitaal in een bankproduct en de opbrengst op jouw eigen inbreng in de aankoop van een appartement. Op die manier weet je op voorhand welke de beste investeringskeuze is. Hou hierbij ook in het achterhoofd dat Belgisch vastgoed de laatste vijftig jaar alleen maar in waarde is gestegen: de kans dat je bij een eventuele verkoop in de toekomst een mooie meerwaarde kan creëren, is dus reëel.”

Meer weten over investeren in vastgoed?

Ben je van plan om te investeren in vastgoed? Verschillende projecten van Karolien Lafaut zijn ideaal geschikt als beleggingspand. Neem gerust contact op met Hélène Dobbels via helene@karolienlafaut.be of 0499 88 10 37 of vul het contactformulier in.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop