3746003149000006856
nieuws - 13.07.2022

Investeren in vastgoed? Durf verder te kijken dan de grootsteden

Karolien Lafaut kiest er steevast toplocaties uit voor haar nieuwbouwprojecten: vlot bereikbaar en toch rustig gelegen, met alle voorzieningen en een vleugje groen in de buurt. De gemene deler? Ze bevinden zich niet in de grootsteden, maar net in kleinere steden en randgemeenten waar je nog echt dat gevoel van authenticiteit ervaart. Pareltjes voor potentiële bewoners én voor jou als investeerder. We verklappen in deze post waarom!

1. Betaalbare aankoopprijzen

In tegenstelling tot vastgoed in steden zoals Gent, Leuven en Antwerpen, koop je in kleine steden en gemeenten nog investeringsappartementen aan een betaalbare prijs. Vorig jaar gingen de prijzen voor appartementen in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden omhoog met 6,2 procent, tegenover een gemiddelde stijging van 5,7 procent in de rest van Vlaanderen. Wij focussen bewust op centrumsteden en randgemeenten die ook heel wat woonvoordelen hebben, maar waar de vastgoedmarkt en -prijzen nog niet uit hun voegen gebarsten zijn.

2. Kwalitatief vastgoed

Bovendien krijg je meer waar voor je geld wanneer je opteert voor een investering in bijvoorbeeld centrumstad Roeselare of charmegemeente Kortemark. Bij onze prestige homes reken je altijd op mooie woonoppervlaktes, ruime leefterrassen en vaak zelfs een tuin: één voor één troeven die in de stad niet zo evident zijn en gegarandeerd veel interesse van huurders uitlokken.

3. Minder concurrentie op een groeiende huurdersmarkt

Heb jij vastgoed te huur in een randgemeente? Dan ben je in de minderheid, want grote investeerders blijven richting de grootsteden kijken. Nochtans wordt de huurdersmarkt ook buiten de stad jaar na jaar groter. Nu is dus het perfecte moment om de concurrentie voor te zijn en te investeren met alle keuze uit zowel appartementen als huurders voor handen, wetende dat jouw eigendom in de toekomst alleen maar in waarde zal stijgen.

3746003149000006861

4. Standvastig huurderspubliek

Je hoort weleens het argument dat een appartement verhuurd krijgen in een gemeente moeilijker is dan in een stad. Het omgekeerde is echter ook waar: eens je een huurder gevonden hebt, blijft die meestal voor een lange periode en kan je erop vertrouwen dat die beter zorg zal dragen voor jouw eigendom dan iemand die op zoek is naar een kortstondige stek in de stad. Een stabiel rendement gaat met andere woorden net zo op voor een vastgoedinvestering in minder stedelijke regio's.

In een kleine gemeente zal je eerder huurders aantrekken die op zoek zijn naar wooncomfort op lange termijn.

Verkoopverantwoordelijke Hélène Dobbels

5. Een thuis voor de toekomst

Investeer je met het idee je eigendom later zelf te bewonen? Jij kiest in welke gemeente je investeert: dat kan evengoed jouw thuisgemeente zijn of een plek waar je jezelf in de toekomst wel ziet settelen. Onze prestige homes bieden je een rustige woonlocatie met alles wat je nodig hebt dichtbij en bevinden zich misschien niet zo ver van je hoofdverblijf. Als verhuurder is het altijd praktisch om niet te ver van je beleggingspand af te wonen!

Ben jij op zoek naar een veilige belegging?

Bekijk hier ons aanbod te koop en neem gerust contact op voor advies van onze experten over jouw vastgoedinvestering.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop