3746003149000005656
nieuws - 29.11.2022

Investeren in vastgoed met minder dan 100.000 euro? Het kan!

Heb je een mooie som geërfd of bijeen gespaard? Twijfel niet en beleg in een waardevaste investering zoals vastgoed om je geld op een veilige manier te laten renderen. We zetten enkele redenen op een rij waarom je de stap beter vandaag dan morgen zet!

1. Sparen brengt niets op

Ja, je kan je geld op je spaarboekje parkeren maar dat zal je meer kosten dan het zal opbrengen. Met een inflatie van meer dan 4% per jaar is de opbrengst op je spaarrekening historisch laag. Niettegenstaande er 300 miljard euro op Belgische spaarrekeningen staat, gaat sparen vandaag alleen maar gepaard met het verlies van geld en koopkracht. Investeren in een product dat zich al meer dan 100 jaar bewijst als een vrij risicoloze belegging is daarom een beter idee, en laat vastgoed daar nu perfect aan beantwoorden!

De vastgoedprijzen stijgen elk jaar met 2 tot 5%. In het tweede kwartaal van 2022 steeg de vastgoedprijsindex nog met 1,3% ten opzichte van het vorige kwartaal. Daardoor wordt een vastgoedinvestering elk jaar waardevoller en dankzij de steeds groeiende huurmarkt mag je gerust zijn van een stabiel rendement. Zeker als je kiest voor een nieuwbouwwoning, want ook de huurder gaat vaker op zoek naar een energiezuinige en kwalitatieve woonst.

Investeren in een verhuurklare nieuwbouwwoning betekent onmiddellijk kunnen genieten van rendement.

Sales Manager Hélène Dobbels

3746003149000005662

2. Je investeert in de toekomst

Investeren in nieuwbouw is investeren in de toekomst. De energetische maatregelen die de overheid oplegt voor nieuwbouwprojecten zijn niet alleen vanuit duurzaamheidsoverwegingen een positieve zaak. De integratie van technieken als zonnepanelen, vloerverwarming en warmtepompen creëert voor jou als koper ook een ongeziene meerwaarde op lange termijn. Want wil je je investeringspand binnen tien of vijftien jaar verkopen, dan zal dat weer een van de eerste op de markt zijn. Met een ratio van zeven op tien Belgen met een baksteen in de maag raakt je woning of appartement dus zo weer verkocht.

Kiezen voor vastgoed met een E-peil lager dan E20 wordt bovendien beloond met een volledige vrijstelling van onroerende voorheffing voor de eerste vijf jaar. Dat is bijvoorbeeld het geval bij onze nieuwe projecten in Langemark en Kortemark.

Investeer je in een pand dat je wil verhuren? Dan geniet je ook van 6% btw in plaats van 21% btw op voorwaarde dat het om een afbraak- en heropbouwproject gaat en je minstens 15 jaar aan een sociaal verhuurkantoor verhuurt.

3. Ook interessant bij successieplanning

Weinig mensen besteden aandacht aan de voorbereiding van hun erfenis, maar een goede successieplanning kan je nabestaanden heel wat kopzorgen besparen. Door je financieel vermogen te investeren in vastgoed en daar de blote eigendom – dus niet het vruchtgebruik – van te schenken, beperk je de erfbelasting tot 3% tegenover 27%. Kom je te overlijden, dan krijgen je kinderen of erfgenamen automatisch het volle gebruik van de woning of het appartement in kwestie en hoeven ze geen successierechten te betalen.

Heb je vragen over investeren in vastgoed of ben je op zoek naar een geschikt beleggingspand?

Bekijk hier ons aanbod te koop en vraag gratis een rendementsstudie aan of neem contact op voor persoonlijk advies van onze investeringsexperten.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop