Bouwgrondkoolskamp04
nieuws - 03.04.2023

Je projectgrond verkopen aan Karolien Lafaut, zo gaat het in z’n werk

Karolien Lafaut kijkt steeds uit naar interessante locaties om toekomstige woonprojecten te realiseren. Bouwgronden, weilanden, braakliggende terreinen, aaneengrenzende percelen, verkavelingen: iedere huidige bestemming kan de basis zijn voor nieuwe prestige homes. Beschik jij over een grond met potentieel? Ontdek hoe Karolien Lafaut te werk gaat bij de aankoop van projectgronden.

Wat en waar zoekt Karolien Lafaut?

De prestige homes van Karolien Lafaut spreiden zich uit over West- en Oost-Vlaanderen. In Tielt en omgeving, maar ook aan de kust zoeken we naar strategische locaties voor onze projecten. Daarbij creëren we steeds een meerwaarde voor project en omgeving.

De belangrijkste criteria voor een veelbelovende locatie:

 • Rustige omgeving
 • Vlotte bereikbaarheid
 • Mogelijkheid om wooncomfort te creëren door middel van ideale zonoriëntatie, grote terrassen en een stukje groen

Waarom verkopen aan Karolien Lafaut?

Bij Karolien Lafaut weet je steeds waar je aan toe bent. Vinkt je projectgrond alle vakjes af, of zien we niet meteen mogelijkheden, dan communiceren we daar graag helder over. Zo leggen we de basis voor een vlotte verkoopprocedure, waarbij je op 100% administratieve ontzorging rekent. De procedure start met het onderhandelen van een correcte grondprijs. Eens bepaald, wijken we daar niet meer vanaf opdat je niet voor verrassingen komt te staan. Daar zorgt ook de gegarandeerde financiële zekerheid van ons gerenommeerde kantoor voor.

De voordelen nog eens op een rijtje:

 1. Persoonlijke en open communicatie
 2. Administratieve ontzorging
 3. Correcte grondprijs
 4. Snelle en professionele afhandeling
 5. Financiële zekerheid
Karolien Lafaut projectgrond Kasteelvijver

Projectgrond verkopen in 5 stappen

Ben je van plan om grond te verkopen? Ons team begeleidt je graag persoonlijk bij deze belangrijke stap. Het onderhandelingstraject verloopt volgens deze vijf stappen:

 1. Gesprek en plaatsbezoek
  Na een eerste gesprek en plaatsbezoek bepalen we of jouw eigendom in aanmerking komt voor een nieuw bouwproject.
 2. Bouwklaar maken
  Wanneer de basiscriteria goed zitten, brengen we alle mogelijkheden in kaart. Vanuit stedenbouwkundig en technisch oogpunt onderzoeken we het terrein en maken we een raming van de nodige kosten om de grond bouwklaar te maken.
 3. Prijsvoorstel
  Op basis van de financiële voorstudie doen we een prijsvoorstel dat overeenstemt met het ontwikkelingspotentieel. Indien er meerdere eigenaars zijn, worden de prijs en voorwaarden gezamenlijk overlegd en afgeklopt.
 4. Overeenkomst
  It’s a deal? Wij zorgen voor een administratieve ontzorging, brengen alle formaliteiten in orde en stellen in samenspraak met je notaris een duidelijke overeenkomst op.
 5. Verkoop afronden
  Bij ondertekening wordt de koopprijs onmiddellijk overgemaakt. De verkoop is rond en jouw projectgrond krijgt een nieuwe bestemming als thuis voor een van onze prestige homes.

"Vanaf de eerste kennismaking voelde ik dat Karoliens ambities hand in hand gaan met een correcte aanpak."

Frank Welvaert, verkoper van een villa op de projectgrond van Residentie Kasteelvijver

Frank verkocht zijn eigendom met een gerust hart

Als projectontwikkelaar willen we bij Karolien Lafaut niet enkel nieuwe bewoners gelukkig maken. Het is ook ons doel verkopers die hun eigendom aan ons toevertrouwen, tevreden te stellen. Dat kan Frank Welvaert uit Sint-Kruis beamen. “De villa van mijn ouders in Langemark werd te groot voor mijn moeder, waarna we beslisten om die eigendom te verkopen aan Karolien Lafaut”, vertelt Frank. “Vanaf de eerste kennismaking kreeg ik een aangenaam, correct en ambitieus gevoel bij de diensten en kennis van zaken van Karolien en haar collega’s. Bij Karolien Lafaut zijn ze rechtdoorzee en beheersen ze de kunst om mensen op hun gemak te stellen. Verder schepte het vertrouwen dat vorige woonprojecten steeds tot in de puntjes werden afgewerkt.”

Ondertussen zijn de werken op de vroegere eigendom van de familie Welvaert begonnen. Binnenkort verschijnt Residentie Kasteelvijver er aan de rand van het Vijverpark in het centrum van Langemark. “Het wordt zeker een mooi project”, aldus Frank. “Mocht ik ooit een appartement kopen, zou ik met het volste vertrouwen te rade gaan bij Karolien Lafaut.”

Heb jij grond met ontwikkelingspotentieel te koop of kan je ons in de goede richting sturen? Neem gerust contact op met Karolien via 0498 88 09 56.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop