Interiors-by-Karolien-Lafaut-Lisa-Brecht
nieuws - 01.10.2020

Lisa & Brecht kiezen voor een interieur van Interiors by Karolien

Wie Karolien Lafaut een beetje kent, weet dat ontzorging van de klant ons hoogste doel is. En die doelstelling hebben we bij Lisa en Brecht ten volle kunnen uitspelen: het koppel uit Tielt vond hun droomhuis in ons project woonerf Azalea, koos voor pure ontzorging met Interiors by Karolien én verkocht hun huidige woning via Real Estate by Karolien. Tijd voor een leuke babbel met Lisa en Brecht over hoe zij hun huisavontuur met ons beleven!

Lisa en Brecht, hoe zijn jullie bij Karolien Lafaut terechtgekomen?

Lisa: “Ik ben oorspronkelijk van De Panne, maar heb Brecht leren kennen in Tielt. We hebben eerst een tijdje een appartement gehuurd in Aarsele en daarna een huis gekocht in Tielt. Intussen hebben we er een dochtertje bij en werd ons huis echt te klein, dus gingen we op zoek naar onze forever home.”

Brecht: “We wilden graag met een lokale projectontwikkelaar samenwerken, want zij kennen Tielt het best. Zo gingen we luisteren bij Karolien Lafaut en we waren meteen gecharmeerd door de persoonlijke en ongedwongen aanpak.”

Jullie oog viel op een woning in woonerf Azalea. Wat trok jullie aan in dit project?

Brecht: “Tijdens onze gesprekken kwam woonerf Azalea er telkens het beste uit. De doorslaggevende factor was de ligging: vlak bij het centrum van Tielt en centraal tussen Roeselare en Gent, waar we werken.”

Lisa: “We zijn ook gek op de moderne stijl van woonerf Azalea. Het is ook tof om in een buurt terecht te komen met veel nieuwe woningen – en wellicht dus ook veel jonge mensen – in een tegelijk kleinschalig project: de huizen hebben wel dezelfde stijl, maar zijn niet allemaal identiek.”

Heeft jullie huizenjacht lang geduurd?

Lisa: “Alles is in een stroomversnelling geraakt door de afschaffing van de woonbonus. Toch wilden we niet meteen beslissen en hebben we ook andere projecten bekeken. Die waren in standaarduitvoering vaak iets goedkoper, maar woonerf Azalea bleek grotere afwerkingsbudgetten te hanteren waardoor we meer mogelijkheden hadden voor een kwalitatieve afwerking op maat van onze wensen en stijl."

Interiors-by-Karolien-Lafaut-Azalea-werf

Waarom besteden jullie het interieur uit aan Interiors by Karolien?

Brecht: “We hebben natuurlijk al een redelijk budget uitgegeven aan het huis op zich, maar we willen dat het interieur in dezelfde lijn ligt. We hebben beiden een drukke job en zien het niet zitten om zelf meubelwinkels af te schuimen en offertes op te vragen. Het idee alleen al geeft ons stress (lacht).”

Lisa: “Ik heb een uitgesproken mening en weet meteen of ik iets graag zie, maar dat wil niet zeggen dat ik een geheel kan creëren. Dat vind ik tof aan Interiors by Karolien: ze zorgen voor een mooie balans zodat het plaatje volledig klopt. Ik was wel bang dat ons interieur eentje zoals in de boekjes zou worden: prachtig om naar te kijken, maar allesbehalve praktisch. Een stoffen zetel loopt bij ons al potentieel gevaar, want er wordt wel eens een Fristi gemorst (lacht). Maar Hélène begreep ons volledig. Ze zocht echt naar oplossingen op maat van ons gezin en hield ook rekening met Marthe.”

Wat vonden jullie zelf belangrijk op vlak van interieur?

Lisa: “Voor de stijl zijn we vertrokken van een gedeeld moodboard op Pinterest, maar we vonden het vooral belangrijk dat alles childproof is. Het eerste voorstel kwam al meteen grotendeels overeen met wat we voor oog hadden. Een interieur bepalen is altijd wat aftasten en het was ook goed om de verschillende meningen binnen het team van Karolien Lafaut te horen. Met die input en onze feedback kwam Hélène terug met een voorstel waarin we ons 100% konden vinden: een mooi én onderhoudsvriendelijk interieur.”

Interiors-by-Karolien-Lafaut-gezin-interieur

De architectuur van woonerf Azalea is vrij modern. Trekken jullie die strakke lijn ook door in het interieur?

Brecht: “We wilden sowieso een strak interieur, maar niet het pure ‘zwart-wit modern’. Er zitten wat industriële touches in om zo een warme en huiselijke sfeer te creëren.”

Hoe verloopt de keuze van de materialen?

Brecht: “We zijn onlangs bij de keukenbouwer geweest en er lag al een uitgebreide offerte klaar, helemaal op maat van onze stijl en budget. We moesten enkel nog wat persoonlijke keuzes maken. Geen idee hoe dat tot stand is gekomen: dat is die pure ontzorging hé (lacht).

Lisa: “Het is een enorme geruststelling dat we niet over alles zelf moeten nadenken. We weten dat onze keuken sowieso perfect bij onze vloer en de rest van het interieur zal passen. Karolien Lafaut werkt ook samen met fantastische vakmannen die meedenken en het vooropgestelde budget respecteren.”

Interiors-by-Karolien-Lafaut-Hélène-Dobbels

Zijn er elementen in het interieur geslopen waar jullie nooit zelf aan zouden gedacht hebben?

Lisa: “Ik wou oorspronkelijk heel graag een bureau in de woonkamer, die je toch kan afsluiten wanneer er mensen op bezoek komen. Dat bleek niet haalbaar en uiteindelijk werd een plan uitgetekend waarbij de bureau een plaats krijgt in de nachthal op de eerste verdieping, met een lichtkoepel.”

Brecht: “Door de bureau in de nachthal te integreren, moesten we wel de berging elimineren. Maar dat zorgde dan weer voor meer ruimte in de badkamer, iets waar we heel blij mee zijn. Zelf zouden we bijvoorbeeld ook de klassieke dressoirkast in de woonkamer hebben gezet, maar Hélène en Lien gaven mee dat dit niet nodig was gezien we voldoende kastruimte in de keuken hebben. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de living.”

Lisa: “Ook de keukenbouwer had veel goede tips. Zo zitten de vuilzakken nu in een ingebouwde lade in plaats van de typische vuilbak met klep. Het lijkt een detail maar ik ben er wel van overtuigd dat dit extra comfort in de keuken zal bieden.”

Wordt jullie volledige interieur onder handen genomen door Karolien Lafaut?

Brecht: “Met uitzondering van de slaapkamers hebben we inderdaad alles uitbesteed, tot de verlichting, gordijnen en schilderwerken toe. Onze prioriteit ligt nu vooral bij de ruimtes die ons bezoek te zien krijgt, die moeten echt áf zijn.”

Wat zijn de volgende stappen?

Lisa: “De ontwerpen worden nu gefinaliseerd en binnenkort mogen we de stalen gaan bekijken en alles eens uittesten. Het leukste moet dus eigenlijk nog komen (lacht).”

Klinkt goed, mogen we binnenkort het eindresultaat komen bewonderen?

Brecht: “Kom maar af!”

Interiors-by-Karolien-Lafaut-Lisa-Brecht-Marthe
Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop