CAMERA 1 5000x2500 V2
nieuws - 17.11.2023

Residentie De Maalderij vat de rust van de Mandelvallei

West-Vlaanderen heeft, met zijn vele landelijke gemeenten, heel wat te bieden voor mensen die een rustgevende en groene thuisomgeving zoeken. Centraal in de kansrijke provincie, in het hart van de Mandelvallei, ligt het trotse Ingelmunster. Een gemeente vol historiek en traditie waar je Residentie De Maalderij terugvindt, een toekomstgericht woonproject dat inzet op een modern wooncomfort.

Kleinschalig doch kansrijk

Residentie De Maalderij is met zijn 17 appartementen een relatief kleinschalig nieuwbouwproject en leent zijn naam van het ambachtelijke veevoederbedrijf dat voorheen op de site gevestigd was. Doorheen ieder appartement wordt comfort, duurzaamheid en afwerking hoog in het vaandel gedragen. Dankzij zijn optimale oriëntatie kijken de royale leefruimtes en terrassen uit op de Mandelrivier. Volg die idyllische rivier en je komt vanzelf uit in het charmante centrum van Ingelmunster.

Dankzij het veelzijdige aanbod aan winkels en horeca, en het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk in en rond Ingelmunster liggen de kansen en uitdagingen voor het rapen. Daarnaast geniet je in de Brigandsgemeente ook van een groen karakter, dankzij het Kasteelpark of het natuurreservaat Mandelhoek.

High-end eenvoud

Bij het uittekenen van Residentie De Maalderij stond eenvoud voorop voor GC Architecten uit Meulebeke. “In lijn met de oase van rust en ontspanning die Karolien Lafaut met dit project wil creëren, trokken we voluit de kaart van minimalisme met een warme touch”, vertelt architect Bert Ghesquière. Het sobere ontwerp met drie bouwlagen en een platte dakafwerking komt tot leven dankzij de unieke materialisatie. Zo krijgt de gevel een high-end accent met aluminiumlattenwerk in een bronzen tint. Samen met de beige gevelstenen en de grote raamoppervlakken oogt het geheel elegant zonder complex te zijn.

“In lijn met de oase van rust en ontspanning wordt voluit de kaart van minimalisme met een warme touch getrokken”

Architect Bert Ghesquière

In Residentie De Maalderij vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over, aangezien er geen drempel tussen de woonkamer en de terrassen ligt. “We hebben elk detail niet alleen esthetisch maar ook praktisch overwogen”, verklaart Ghesquière. “De oppervlaktes van de leefruimtes zijn luxueus geïnterpreteerd en er is voldoende bergruimte voorzien. Zowel in de appartementen als in de garageboxen kunnen bewoners hun wagen, fiets en andere spullen perfect kwijt.”

LAFAUT Karolien Ingelmunster App2 5 HR 230120

Veelzijdig en energiezuinig

Met zijn een-, twee- en drieslaapkamerappartementen biedt Residentie De Maalderij een breed aanbod aan woonmogelijkheden. Er zijn bewoonbare oppervlaktes tussen 78 m² en 140 m² en garageboxen met fietsenstalling en extra berging beschikbaar. Elk appartement beschikt over een zuidwestgericht leefterras met zicht op de groene Mandelvallei. Plafondhoge ramen zorgen daarbij voor dagelijks warm zonlicht.

Om de energiezuinigheid naar een nog hoger niveau te brengen zorgen individuele warmtepompen, in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen, in ieder appartement voor een optimale warmteverdeling. Residentie De Maalderij voldoet aan de strenge isolatienormen en voorziet in een ventilatiesysteem D. Alles samen behaalt het project een E-peil van E30, waardoor bewoners de eerste vijf jaar recht hebben op een volledige vrijstelling van de onroerende voorheffing.

Word één met de Mandelvallei in Residentie De Maalderij!

Kom je graag meer te weten over dit unieke woonproject?
Bekijk hier alle info of maak een afspraak met verkoopverantwoordelijke Hélène via helene@karolienlafaut.be of +32 499 88 10 37.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop