Post SOCIAL LAFAUT 08 20203
nieuws - 19.08.2020

Roeselare in de spotlights

Mooie winkels, leuke restaurants, gezellige cocktailbars en een mooi aanbod van sport en cultuur: Roeselare heeft het allemaal! Ook Karolien Lafaut is hier goed vertegenwoordigd, met twee nieuwbouwprojecten aan de rand van het centrum: Bel-Ford en Hof ter Walle, waar we binnenkort een kantoor openen voor onze immodienst Real Estate by Karolien. We nemen jou mee op een wandeling door de stad - van Hof ter Walle naar Bel-Ford - en stoppen onderweg bij de must do's in Roeselare.

Hof ter Walle

We starten onze wandeling aan residentie Hof ter Walle, gelegen tussen de Meensesteenweg en de Hippoliet Spilleboutdreef. De nieuwbouwappartementen aan de Meensesteenweg hebben een heerlijk zicht op het recent heraangelegde stadspark Park Vande Walle, een rustgevend streepje groen met een speelpleintje. Op deze toegangsweg en in de directe buurt vind je trouwens ook tal van lokale handelaars: bakkers, slager, apotheek, een kleine supermarkt… Hier heb je alles op wandelafstand bij de hand en ervaar je zelfs een dorpsgevoel op de rand van het stadscentrum.

Sla je de Hippoliet Spilleboutdreef richting centrum in, dan ga je langs CC De Spil, het culturele hart van Roeselare. Hier kan je onder andere terecht voor theater, concerten en dansvoorstellingen. Dit is de thuishaven van de cultuurminnende Roeselarenaren.

Hof ter Walle blog
Binnenplein Hof ter Walle

Ontdek centrum Roeselare

Na deze culturele tussenstop gaan we via de Zuidstraat verder naar de Grote Markt. Tijdens die wandeling tref je toffe bars en eetplekjes, en ook op en rond de Grote Markt vind je hipster ontbijtspots en gezellige restaurants. Ideaal om de batterijen op te laden vooraleer we afslaan naar de Ooststraat: dé winkelstraat bij uitstek van Roeselare. Hier vind je een perfecte mix van hippe winkelketens en unieke boetieks in de aangrenzende zijstraten, goed voor urenlang shopplezier.

Vergeet ook zeker niet om even af te slaan naar ARhus, de hypermoderne stadsbibliotheek van Roeselare. Ook ARhus Café is de moeite waard voor een korte tussenstop. In de omgeving van ARhus vind je trouwens nog tal van leuke eetplekjes en trendy fashion en design winkels.

Keer je terug naar de Grote Markt? Dan kan je dat doen via de Noordstraat: de secundaire winkelstraat van Roeselare. Deze straat staat trouwens in verbinding met het uitgestrekte stadspark De Grote Bassin en het Geitepark, ideaal voor een joggingsessie of wandeling met de hond of kids. In de zomer kan je er zelfs bootje varen.

Roeselare stad karolien lafaut
Grote Markt, Roeselare

Bel-Ford

Naar het einde van de Ooststraat (richting station) toe, sla je af in de Hendrik Consciensestraat en kan je via enkele lokale boetiekjes naar het Sint-Amandsplein richting Bel-Ford. Het project en de topligging tussen station en centrum bespraken we al uitgebreid in deze blog over Bel-Ford. Wat je niet mag missen in de directe omgeving:

  • Een ambachtelijk koffietje bij de buren van Creme de la crema
  • Een lunch of iets zoets in Mania-k Café, boven de gelijknamige exclusieve damesboetiek
  • Een gezellige avond in de stadsbioscoop Cityscoop, waar ook de recentste films te zien zijn
  • En zoveel meer... De ene na de andere verrassende lokale hotspot komt je hier tegemoet!
1926 LAFAUT PROXIMUS beeld 11 Aangepast
Bel-Ford, Roeselare

Roeselare, de thuishaven voor ons tweede kantoor

Roeselare is een stad die leeft. Never a dull moment en voor iedereen wat wils. Voor ons is het dan ook een evidentie om ons tweede kantoor, een vestiging voor onze immodienst Real Estate by Karolien, binnenkort in deze veelzijdige stad te vestigen.

Zie jij zo’n stadsleven in Roeselare ook wel zitten? Neem dan nu contact met ons op en ontdek alle details van onze exclusieve nieuwbouwappartementen aan de stadsrand van Roeselare.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop