Kids App header
nieuws - 05.11.2019

Ruimte besparen met kids

Met de kids op appartement: do or don't?

Met het oog op toekomstige kindjes kiezen quasi alle jonge koppels vroeg of laat voor een huis met een tuin. Maar is dit echt een must? Wat als je ook met je kids liever gewoon in je gezellige appartement in het centrum van de stad blijft? Dan kan je met deze tips van interieurarchitecte Lien De Loof van je vertrouwde appartement alvast een comfortabele plek voor het volledige gezin maken!

Geen monsters onder dit bed

De kinderkamers in een appartement zijn meestal gelijkaardig aan deze in een huis, met ruimte voor een eenpersoonsbed, een bureau en een kleerkast. Het grootste verschil tussen een woonhuis en een gemiddeld appartement is dat er weinig extra opbergruimte voorzien is voor het vele kinderspeelgoed. Een ladekast onder het kinderbed biedt hiervoor een handige oplossing: het neemt geen ruimte in en biedt plaats aan klein speelgoed zoals bouwblokken, kleurboeken, knuffels...

TIP: Dergelijke lades zijn in de handel te verkrijgen, maar de schrijnwerker kan dit ook op maat maken en de lades meteen van de gewenste indelingen voorzien zodat je het speelgoed kan sorteren.

Kids App 02

Speelhoek overdag, zitruimte 's avonds

Van een verloren hoekje kan je een praktische en gezellige zitbank maken. Met enkele kleurrijke kussens erop oogt een ingebouwde bank niet alleen mooi, het is ook een verborgen opberger waar je ’s avonds het speelgoed van de kinderen in kwijt kan en van je woonkamer in een handomdraai weer een gezellige zithoek maakt.

TIP: Een ingebouwde leesbank is ook een hit in de tienerkamer. In dit eigen hoekje geniet jouw opgroeiende tiener van zijn privacy.

Kids App 01

Avonturen onder de hoogslaper

Veel te doen maar weinig ruimte in de jeugdkamer? Met een multifunctionele hoogslaper heb je tot vier keer genot van dezelfde vierkante meters. Volg even mee van plafond tot vloer: onder het bed komt een boekenrek of ladekast voor extra bergruimte, gevolgd door een — al dan niet opklapbaar — bureaublad, met daaronder een uitschuifbaar bed voor logeerpartijtjes. Onder dat extra bed kan je zelfs nog een ladekast monteren: ideaal om bedlinnen in op te bergen!

Kast-en-bureau-in-één

Stapelen en functies combineren: het is misschien wel de ultieme opbergtip. In een lage wandkast op maat kan je ruimte voorzien voor een krukje of een bureaustoel, zodat jouw kids meteen ook een speeltafel hebben. Later vorm je dit om tot een studeerplek of een home office. Boven de wandkast kan je wandrekken of gesloten wandkasten voorzien.

Kids App 03
Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop