exterieur residentie 8630 veurne karolien lafaut
nieuws - 18.05.2020

Wat betekent duurzaam wonen in residentie 8630?

Langs een belangrijke invalsweg in Veurne bouwen we aan residentie 8630, een eigentijds nieuwbouwproject in een strak ontwerp.

"De locatie speelt een doorslaggevende rol in ons beslissingsproces om een project op te starten. Een vlotte bereikbaarheid en de nabijheid van voorzieningen en openbaar vervoer zijn van cruciaal belang. Ook de aanwezigheid van natuurlijk groen maakt hier deel van uit", vertelt Karolien Lafaut. "Een goed bereikbare locatie draagt bij tot duurzame karakter van een project, maar dat is uiteraard niet alles. Ook bouwtechnisch leggen we de lat hoog." Wat dit betekent voor residentie 8630 in Veurne, lees je hieronder!

Karolien Lafaut Joachim Fovel

Slim verwarmen met warmtepomp en vloerverwarming

"In de penthouses van residentie 8630 in Veurne combineren we het gebruik van een warmtepomp met vloerverwarming en kiezen we voor zonnewerend glas", vertelt projectleider Joachim Fovel. "Een warmtepomp haalt duurzame energie uit natuurlijke bronnen zoals de lucht en grondwater en zet deze om in warmte. Geen CO₂-uitstoot, wel een uitstekend rendement. Bovendien zorgt een warmtepomp ook voor een basiskoeling die functioneert als airco. Gezellig warm in de winter en aangenaam fris tijdens de zomer."

De appartementen zijn voorzien van grote glaspartijen in zonnewerend glas, wat ideaal is in combinatie met de vloerverwarming. "Bij vloerverwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over het gehele vloeroppervlak, waardoor je sneller een aangename gevoelstemperatuur bereikt. Hierdoor kan je de thermostaat gemakkelijk 2° C verlagen, zonder enig warmteverlies. Bijgevolg bespaar je dus ook flink op energiekosten."

interieur residentie 8630 veurne karolien lafaut

Duurzame dakbedekking: EPDM

"Voor de dakbedekking kiezen we voor het duurzame EPDM-rubber. EPDM gaat maar liefst twee keer zo lang mee als bitumineuze dakbedekking en is na 50 jaar nog altijd even waterdicht. Bovendien kan de EPDM-folie na zijn levensduur gerecycleerd worden, wat bijdraagt tot de milieuvriendelijkheid van het product."

Maximaliseer het duurzame karakter met elektrische laadpalen

"Duurzaam wonen heeft een maximaal effect als je dit kan doortrekken naar meerdere aspecten in het dagelijkse leven. Daarom bekijken we momenteel ook de mogelijkheden voor de plaatsing van 2 à 3 laadpalen."

Wil je meer weten over residentie 8630? Ontdek er hier meer over of contacteer ons voor meer informatie.

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop