Post SOCIAL LAFAUT 07 2020 Tielt header
nieuws - 01.11.2020

Tielt in de spotlights: enkele must do's!

Tielt houdt van cultuur

Dankzij culturele boegbeelden Theater Malpertuis en CC Gildhof valt er in Tielt heel wat cultuur mee te pikken:

 • Theater Malpertuis: Al meer dan 50 jaar is Theater Malpertuis een gevestigde waarde in het podiumkunstenlandschap van Vlaanderen. Hier kan je niet alleen terecht voor theater, maar ook voor beeldende kunst en dans. De nadruk ligt vooral op voorstellingen met een actuele, maatschappelijke insteek.
 • Cultuurcentrum Gildhof: Het volledig vernieuwde cultuurcentrum van Tielt organiseert tal van culturele activiteiten: van concerten en stand-upcomedy tot filmavonden en interessante workshops.
 • Hallentoren van Tielt: De huidige belforttoren in renaissancestijl dateert uit de 16e eeuw en is de absolute bekroning van de markt van Tielt, omringd door tal van gezellige cafeetjes en terrassen.
 • Tieltse Europafeesten: Natuurlijk verdienen de jaarlijkse Europafeesten een speciale vermelding! Deze feesten gaan traditioneel door tijdens het eerste weekend van juli. Tijdens dit weekend vieren alle Tieltenaren samen feest en wordt er volop genoten van muziek en straatanimatie. Tielt ten top!
Gildhof tielt karolien lafaut
Foto: archief Henk Deleu

Het groene hart van Tielt

Ook voor een goeie wandeling of wat groene rust kan je in Tielt terecht:

 • Heerlijk wandelen (en fietsen) langs de Poelberg en Meikensbossen: hier kan je volop genieten van kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rondom de Poelberg en de idyllische Meikensbossen.
 • Ontspannen in stadspark Patersbos: Deze groene stadsoase is de place to be voor een ontspannende wandeling. Hier worden trouwens ook vaak leuke events en concerten georganiseerd.
Meikensbossen karolien lafautjpg
Foto: Brugseommeland.be

Aan culinair genot geen gebrek in Tielt

Tielt heeft vanalles te bieden, maar vooral aan lekker eten en drinken is er geen gebrek. Enkele toppers:

 • De befaamde spaghetti van Carlito: ben je een echte spaghetti-lover? Dan wordt Carlito sowieso jouw favoriete plekje. Hun befaamde spaghetti Carlito is intussen een gevestigde waarde in Tielt en omstreken.
 • Hipster hotspot De Traagheid: een uniek concept dat als het ware een kruisbestuiving is tussen restaurant en boekenwinkel. De Traagheid zit in een prachtig historisch pand vol bloemen, boeken en andere snuisterijen. Met andere woorden, de ideale plaats om even te onthaasten bij een lekker kopje koffie of een glaasje wijn.
 • Grill met klasse in Het Tomme Goed: hier kan je terecht voor een tongstrelend stukje vlees. Côte à l’os, filet pur... Het water loopt ons al in de mond. Maar ook de locatie stelt niet teleur, want Het Tomme Goed is gesitueerd in een beschermde hoeve die deel uitmaakt van ons Belgisch erfgoed. In de zomer is het dan ook heerlijk genieten op het ruime terras met een prachtig, rustgevend zicht.
 • Wijn- en tapasbar Annexx: deze trendy bar is de ideale plaats om een drukke werkdag in stijl af te sluiten.
 • Nieuwkomer Café Den Arend: dit café is een recente aanwinst voor Tielt. Hier kan je gezellig bijpraten in een mooie setting met een vintage touch.
 • Onze lunch halen wij regelmatig in Piadza op de Markt: heerlijke broodjes, pizza, pasta en slaatjes…
 • Thuis genieten kan dan weer met De Smaak van Kaas: authentieke kazen, tongstrelende tapas en overvloedige vleesplanken. Ideaal voor een gezellig avondje thuis.
Tielt markt karolien lafautjpg
Foto: brugseommeland.be

Karolien Lafaut in Tielt

Wil je culinair en cultureel genieten in eigen stad, centraal tussen Roeselare, Gent en Waregem? Dan is Tielt jouw perfecte thuishaven!

Residentie 8700

Dit prestigieuze project langs de Ringlaan in Tielt is bijna uitverkocht. Interesse in het allerlaatste appartement met twee slaapkamers? Neem snel een kijkje naar residentie 8700 en wie weet worden we binnenkort buren: ons kantoor in Tielt verhuist in het voorjaar van 2021 naar de gelijkvloerse verdieping!

residentie 8700 tielt

Woonerf Azalea

Ruim wonen in de groene stadsrand van Tielt? Woonerf Azalea bestaat uit 11 moderne woningen, ideaal voor jonge gezinnen met kinderen die dicht bij het centrum willen wonen en toch voldoende ruimte nodig hebben, zoals Lisa & Brecht.

azalea tielt

Zijn er nog plekjes in Tielt die we zeker moeten vermelden? Laat het ons gerust weten en dan vervolledigen we ons lijstje!

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop